Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında “Yeni bir eko-sosyal dünyayı birlikte inşa etmek: Kimseyi geride bırakmamak" başlıklı etkinlik düzenlenmiştir.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 15 Mart 2021 tarihinde Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında “Yeni bir eko-sosyal dünyayı birlikte inşa etmek: Kimseyi geride bırakmamak" başlıklı etkinlik düzenlenmiştir.
Sosyal hizmet uzmanlarının dünya çapında ortak mesajlarını iletmek için bir araya geldikleri “Dünya Sosyal Hizmet Günü” her yıl mart ayının üçüncü salı gününde kutlanmaktadır. Sosyal hizmet uzmanları tarafından 1983’te Sosyal Hizmet Günü olarak Birleşmiş Milletler’de başlatılan bu etkinlik, şu anda mesleğin önde gelen uluslararası kuruluşları olan Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu, Uluslararası Sosyal Hizmet Okulları Birliği ve bunlara bağlı dünya çapındaki kuruluşlar öncülüğünde kutlanmaktadır. Bu kutlamaların yapılmasındaki düşüncenin özünü, “sosyal hizmet mesleğinin toplum üzerindeki olumlu etkisine, katkılarına dikkat çekme” fikri oluşturmuştur. Bu amaçla her yıl Dünya Sosyal Hizmet Günü’nde farklı temalar belirlenmiş ve bu yılın teması "Yeni bir eko-sosyal dünyayı birlikte inşa etmek: Kimseyi geride bırakmamak" olarak belirlenmiştir.
Bu vesile ile Sosyal Hizmet Bölümümüz tarafından hazırlanan etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Ferda Karadağ’ın moderatörlüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Umut Yanardağ katılımı ile gerçekleşmiştir. Sayın Yanardağ konuşmasında çevresel felaketlerin mevcut sosyoekonomik eşitsizlikleri ve sorunları şiddetlendiği dikkat çekmiş, küresel gündemi takip eden sosyal hizmet uzmanlarının çevresel sorunlara karşı duyarlılık sağlamak, çevreyle uyumlu yeni yaşam ve istihdam biçimleri yaratmak, doğayla birlikte çalışarak çevreye daha az zarar veren kalkınma modelleri geliştirmek için çalışmasının gerekliliğine ve önemine değinmiştir. Katılımcıların paylaşımları, soru ve cevaplarla etkinlik tamamlanmıştır.
İklim krizi ve çevresel sorunların arttığı günümüzde bu toplantının çok yararlı olduğunu düşünüyor, sunumları ve destekleri için Sayın Doç. Dr. Umut Yanardağ’a ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.