image/svg+xml

Her yıl mart ayının 3. haftasında “Dünya Sosyal Hizmet Günü” kutlanmaktadır.  Bu sene, 18 Mart 2024 tarihinde Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından Dünya Sosyal Hizmet Günü “Buen Vivir: Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim” Paneli gerçekleştirilmiştir.

Panelimize, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Sosyal Hizmet Uzmanı Çağrı ADEMOĞLU, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Umut Çağla YILMAZ ve Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Yunus BAYRAM katılım sağlamıştır.

Her geçen gün farklılaştığını deneyimlediğimiz dünyada ve Türkiye’de sosyal hizmet uygulamalarının nasıl ve şekilde dönüştüğü, Kadın hakları temelinde Türkiye’de mevzuata dair değişimler, bunların sunulan hizmetlere yansımaları ve sosyal hizmet müdahalesinde varoluşçu yaklaşımının yeri, bir sosyal hizmet uzmanı olarak kendin olabilmek ve otantikliği yakalayabilmek konuları üzerine değerli sunumlar yapılmıştır.

Panelin ardından Sosyal Hizmet öğrencileri tarafından hazırlanan video ve afişler izlenmiştir. Hem bilgilendirici hem eğlendirici panel oturumu soru ve cevaplar alınarak sonlandırılmıştır.

• Fakültemizde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında “Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü” Sempozyumu gerçekleştirildi.

• Fakültemizde Öğretim Görevlileri ile Toplantı Gerçekleştirildi.

• Güzellik Sektöründe El Hijyeni Eğitimi Düzenlendi.

• Fakültemiz Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencilerine Yönelik “Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon” Eğitimi gerçekleştirildi.

• Fakültemizde Araştırma Görevlileri ile Toplantı Gerçekleştirildi.

• İklim Değişikliği Mücadelesinde Ebenin Rolü Sempozyumu Düzenlendi.

• Yükseköğretimde Kalite Kültürü Oluşturulmasında Öğrencilerin Rolü Eğitimi gerçekleştirildi.

• Sağlık Bilimleri Fakültesi Bayramlaşma Etkinliğinde Bir Araya Geldi

• Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı

• Bartın Orman Fakültesi ve Fakültemiz iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.