COVID-19 Pandemisi Sonrası Dönemin Etik Açıdan Değerlendirilmesi: “Söyleşi” gerçekleştirildi.
Yayınlanma Zamanı: 29.05.2022
COVID-19 Pandemisi Sonrası Dönemin Etik Açıdan Değerlendirilmesi: “Söyleşi”
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Etik Komisyonu tarafından, 25-31 Mayıs Etik Haftası Etkinlikleri kapsamında, “COVID-19 Pandemisi Sonrası Dönemin Etik Açıdan Değerlendirilmesi” konulu söyleşi 26.05.2022 tarihinde düzenlendi.
Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif Karahan, bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturup, yanlışı doğrudan ayırabilmek amacıyla ahlâk kavramının doğasını anlamaya çalışan ve felsefenin ana dallarından biri olan etiğin öneminden bahsetti. COVID-19 pandemisi ile birlikte yaşamın birçok alanında bireysel ve toplumsal değişimlerin olduğunu vurguladı.
Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Tıp FakültesiTıp Tarihi ve Etik Anabilimdalın’dan Dr. Öğr. Üyesi Nuray Demirci Güngördü, COVID-19 pandemisinin 21. yüzyılın en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu ve pandeminin en büyük etkisinin sağlık alanında olmakla birlikte ekonomi, turizm, ziraat, sosyal yaşam gibi insanı ilgilendiren her konuda değişimlerin yaşandığını belirtti. COVID-19 pandemisinin sağlık alanında temel olarak sağlık eğitimini ve sağlık hizmetlerinin sunumunda olumsuz etkiler yarattığını vurguladı.
COVID-19 pandemisi sonrası dönemin etik açıdan değerlendiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilimdalın’dan Prof. Dr. Çağatay Üstün, pandeminin toplumda üstü kapalı olan sorunları ortaya çıkardığını, toplumlarda hızlı bir şekilde değişimlerin meydana geldiğini ve yeni normalleri insanlığın benimsediğinden bahsetti.
Söyleşi gelen soruların yanıtlanmasının ardından Doç. Dr. Elif Karahan tarafından değerli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu. Katılımcılar teşekkürlerini ilettiler.