image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde “İş Kazalarından Korunma ve İş Kazası Bildirimi Eğitimi” gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 19.03.2024

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Merve KIRŞAN BÜYÜKTARAKÇI tarafından lisans öğrencilerine yönelik 18 Mart 2024 tarihinde “İş Kazalarından Korunma ve İş Kazası Bildirimi Eğitimi” gerçekleştirilmiştir. Eğitimde, iş kazası, ramak kala olay, iş sağlığı ve iş güvenliği kavramları vurgulanmış; sağlık çalışanlarında iş kazalarına yönelik fiziksel, biyolojik, kimyasal, psikososyal risk faktörleri ve korunma yolları ele alınmıştır. Bu bağlamda 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda sağlık çalışanlarının hak ve taleplerine yönelik maddeler tartışılmıştır. Eğitimin sonunda örnek olaylar üzerinden olay bildirimlerinde sürecin nasıl ilerlemesi gerektiği açıklanmıştır. Eğitim soru cevap etkinliği ile sonlandırılmıştır.

• Fakültemizde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında “Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü” Sempozyumu gerçekleştirildi.

• Fakültemizde Öğretim Görevlileri ile Toplantı Gerçekleştirildi.

• Güzellik Sektöründe El Hijyeni Eğitimi Düzenlendi.

• Fakültemiz Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencilerine Yönelik “Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon” Eğitimi gerçekleştirildi.

• Fakültemizde Araştırma Görevlileri ile Toplantı Gerçekleştirildi.

• İklim Değişikliği Mücadelesinde Ebenin Rolü Sempozyumu Düzenlendi.

• Yükseköğretimde Kalite Kültürü Oluşturulmasında Öğrencilerin Rolü Eğitimi gerçekleştirildi.

• Sağlık Bilimleri Fakültesi Bayramlaşma Etkinliğinde Bir Araya Geldi

• Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı

• Bartın Orman Fakültesi ve Fakültemiz iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.