image/svg+xml

Dünya Sosyal Hizmet Günü “Pandemide Ebeveynlik: Riskler ve Öneriler” İsimli Webinar Gerçekleştirildi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 16 Mart 2021 tarihinde Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında düzenlenen “Pandemide Ebeveynlik: Riskler ve Öneriler” başlıklı etkinliğimiz katılımcıların paylaşımları ve sorularıyla aktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu tarafından 1983 yılında başlatılan Dünya Sosyal Hizmet Günü   her yıl Mart ayının 3.Salı günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile Sosyal Hizmet Bölümümüz tarafından hazırlanan etkinlik, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Turhan’ın moderatörlüğünde yapıldı ve pandemi döneminde ailelerin yaşadıkları sorunlara ve çözüm önerilerine değinildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Çelik, tüm sosyal hizmet uzmanlarının Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü tebrik ederek etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Sayın Dekanımız Prof. Dr. Sevim Çelik konuşmasında, toplumda özellikle dezavantajlı grupların korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesinde etkili bir meslek olan sosyal hizmetin önemine değindi,  Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yeni kurulan Sosyal Hizmet Bölümünde yetişecek öğrencilerimiz ile alana, topluma sağlayacağımız katkıların mutluluğunu hep beraber yaşadığımızı belirtti.

Etkinlikte, Sosyal Hizmet Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ferda Karadağ pandemi döneminde aile içinde yaşanan sorunları, şiddet ve istismar olaylarını sosyal hizmet bakış acısıyla ele aldı.  Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Psikolog Doçent Dr. Gülin Evinç “Pandemide Çocuklarla İletişim, Sınırlar, Kurallar” başlıklı konuşmasını yaptı. Katılımcıların paylaşımları, soru ve cevaplarla etkinlik tamamlandı.

Pandemi döneminde pek çok zorluklar yaşadık. Ama bu süreçte anne-baba olmak, çocuklarımızla sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatabilmek en büyük zorluğumuz oldu. Bu anlamda bu toplantımızın çok yararlı olduğunu düşünüyor, konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.